Kindercentrum Visio, Haren

Ontworpen in samenwerking met ARTeS.
Kinderen met een meervoudige beperking hebben vaak naast geestelijke of lichamelijke beperkingen ook een visuele beperking.
Voor deze doelgroep heeft Visio Noord Nederland een eigen terrein (de Heukelom) in Haren, waar naast een school en groepswoningen ook dit Kindercentrum werd gebouwd.

Het Kindercentrum bevat 2 groepen voor kinderen van 0-2 jaar en 4 groepen voor kinderen van 3 jaar en ouder. Naast een centraal kooklokaal is er ook een snoezelruimte, speelruimten en zelfs een therapeutisch zwembad. Kinderen die voldoende ontwikkeling tonen kunnen eventueel doorstromen naar het naastgelegen schoolgebouw. Rondom het kindercentrum ligt een veilige tuin, waarin elke groep zijn eigen buitenruimte heeft. En centraal op terrein gelegen is een groot veilig speelplein ontworpen, die ook door de school en de woningen gebruikt kan worden.

Alle gebouwen op de Heukelom zijn qua vormgeving en uitstraling familie van elkaar. Voor de gebouwen is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen met verschillende texturen, die voor de slechtziende gebruiker uitnodigend zijn om aan te raken.