Groepswoningen Visio, Haren

Ontworpen in samenwerking met ARTeS.
Kinderen met een meervoudige beperking hebben vaak naast geestelijke of lichamelijke beperkingen ook een visuele beperking.
Voor deze doelgroep heeft Visio Noord Nederland een eigen terrein (de Heukelom) in Haren, waar naast een school en deze groepswoningen ook een Kindercentrum werd gebouwd.

De groepswoningen zijn ontworpen in koppels van 2, zodat enkele voorzieningen als bv. de centraal gelegen lift in beide woningen kan worden gebruikt. Bij het ontwerp van de woningen is, qua vormgeving, kleur,- en materiaalgebruik en lichtinval, sterk rekening gehouden met de verschillende beperkingen van de bewoners. De tuin rondom de woningen maakt onderdeel uit van het totale terreinplan en biedt bescherming en veiligheid. En centraal op terrein gelegen is er ook nog een groot veilig speelplein ontworpen, die ook door de school en het kindercentrum gebruikt kan worden.

Alle gebouwen op de Heukelom zijn qua vormgeving en uitstraling familie van elkaar. Voor de gebouwen is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen met verschillende texturen, die voor de slechtziende gebruiker uitnodigend zijn om aan te raken.

Vogelvlucht